Weyts investeert € 73.000 in energiebesparing scholengroep Hasp-O

Door Jelle Engelbosch op 28 oktober 2019, over deze onderwerpen: Sint-Truiden

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 73.000 in scholengemeenschap Hasp-O in Sint-Truiden. Het geld gaat naar een project voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kan Hasp-O besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur”, zegt Truiens schepen Jelle Engelbosch (N-VA).

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 73.000 in scholengemeenschap Hasp-O (bestaande uit het KCST, Technicum, SOLV-scholen Tuinbouw, Sint-Aloysius en de Regenboog) in Sint-Truiden. Concreet gaat het om een investering voor isolatie en schrijnwerk. Hasp-O heeft het project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van de vijf Hasp-O-scholen”, zegt Truiens eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA). “De scholen worden groener en hun energiefactuur wordt goedkoper. Dit is dus ecologische én economische winst. Met de Vlaamse steun kunnen onze scholen concrete energiebesparende ingrepen uitvoeren die hun gebouwen duurzamer zullen maken, en die hen op termijn aanzienlijke financiële voordelen zullen opleveren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is