VIDEO: Parkeervisie stadsbestuur verdringt de auto uit het centrum

Door Jelle Engelbosch op 21 december 2017, over deze onderwerpen: Sint-Truiden

Onlangs stelde het stadsbestuur van Sint-Truiden haar parkeervisie voor tijdens de gemeenteraad. Al snel bleek dat het plan volledig gericht is op het bannen van de auto uit de binnenstad. In de visie staat letterlijk beschreven dat bovengronds parkeren in het hele centrum wordt teruggedrongen. Bijkomende ondergrondse parkings zijn niet voorzien.

“Het stadsbestuur wil doorgaand en parkingzoekend verkeer weghouden. De parking op de Groenmarkt zal op termijn volledig verdwijnen. Onbegrijpelijk, onze middenstand heeft het al moeilijk en minder verkeer zal het er voor hen zeker niet beter op maken”, aldus N-VA-fractievoorzitter Jelle Engelbosch, “ik weet niet welk voordeel men denkt te kunnen halen uit een dood handelscentrum”.

Bovendien loopt de visie van 2017 tot 2025, bijna volledig in de volgende legislatuur dus. “Het is niet te geloven dat dit stadsbestuur de arrogantie heeft om te denken dat ze in 2018 gewoon verder zullen besturen, aangezien ze nu al beslissingen nemen die toekomen aan het volgende bestuur”, besluit Engelbosch.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is