Twee miljoen euro steun voor Punch Powertrain in Sint-Truiden

Door Jelle Engelbosch op 23 december 2017, over deze onderwerpen: Parlementair werk, Sint-Truiden

Vlaams minister van innovatie Muyters (N-VA) geeft 2 miljoen euro steun aan Punch Powertrain in Sint-Truiden.  Het geld moet dienen om de transformatie van conventionele naar elektrische en hybride aandrijvingen voor wagens te ondersteunen. Vlaams parlementslid en Truienaar Jelle Engelbosch (N-VA) is bijzonder tevreden met de steun voor Haspengouw.

Punch Powertrain is één van de belangrijkste spelers op de markt van autotransmissies en wil nu haar marktaandeel voor elektrische en hybride aandrijvingen significant uitbreiden. Momenteel investeert het bedrijf in een New Technology Center en een bijkomend onderzoeksgebouw in Sint-Truiden. Een investering van 22 miljoen euro, op termijn goed voor  600 nieuwe jobs. Voor deze transformatie krijgt het bedrijf nu 2 miljoen euro innovatiesteun van de Vlaamse regering.

Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA): Normaal is de zogenaamde Strategische Transformatiesteun beperkt tot  1 miljoen euro maar omwille van het uitzonderlijke strategische karakter wordt dat steunplafond doorbroken en besliste de Vlaamse regering het project van Punch Powertrain te verdubbelen. 

De middelen zullen aangewend worden om de opleidingen van medewerkers te ondersteunen. Dankzij deze opleidingen zullen zowel de aan te werven als de bestaande medewerkers hun weg vinden in ontwikkeling en productie van de innovatieve producten. 

“Dit bedrijf is stevig verankerd in Haspengouw en we moeten er alles aan doen om dat zo te houden. Punch heeft hier zijn hoofdzetel en onderzoeksfaciliteiten en is één van de belangrijkste werkgevers van Limburg.  Ik ben dan ook blij dat ik deze steun vanuit Brussel mee naar Sint-Truiden mag nemen.“ besluit Jelle Engelbosch tevreden.

 

Dit jaar werd er gestart met de voorbereidingen (oprichting gebouwen, etc. door LRM) op de tweede en nieuwe site ‘New West Side’. Het is een volledig nieuwe site voor Punch Powertrain van 9ha,  fysiek volledig gescheiden van de bestaande site. De terreinen werden aangekocht door de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en worden voor lange termijn (>15 jaar) verhuurd aan Punch Powertrain. Deze nieuwe West site zal onder andere het uitgebreide nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscomplex van Punch Powertrain huisvesten. 

Naast het NTC is men gestart met de constructie van de nieuwe “R&D tower”, welke na oplevering tussen 350 en 400 R&D-medewerkers zal huisvesten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is