Sint-Truiden lanceert nieuwe module op stadswebsite voor mensen met visuele beperking

Door Jelle Engelbosch op 4 december 2019, over deze onderwerpen: Sint-Truiden

De stad Sint-Truiden installeerde speciale software op haar stadswebsite, om ze maximaal toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. In de toekomst is het de bedoeling om hetzelfde te doen met andere communicatietoepassingen.

Het stadsbestuur van Sint-Truiden maakt van toegankelijkheid een belangrijke prioriteit. Op diverse domeinen worden er maatregelen genomen om de drempels naar de dienstverlening te verkleinen. En dat betekent ook meer dan louter het wegnemen van fysieke hindernissen.

“Zo is onze website uitgerust met een module die de inhoud erop voorleest aan blinde of slechtziende bezoekers. Gespecialiseerde software zorgt ervoor dat dit gebeurt op een aangename manier die helemaal is afgestemd op ervaringen van gebruikers. De functie is voor iedereen beschikbaar, en biedt ook voor mensen zonder visuele handicap een meerwaarde”, aldus schepen van Toegankelijkheid Jelle Engelbosch.

Uitbreiding naar stedelijk informatieblad

In de nabije toekomst zal het stadsbestuur hetzelfde systeem toepassen voor het stedelijk informatieblad. Via een module op de stadswebsite zullen zowel de teksten als de afbeeldingen in spraakvorm beschikbaar worden gesteld. Op die manier wil de stad het magazine voor alle Truienaars toegankelijk maken om zo nog meer mensen te kunnen bereiken en informeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is