Onveilig fietspad Diestersteenweg wordt heraangelegd

Door Jelle Engelbosch op 7 december 2017, over deze onderwerpen: Parlementair werk, Sint-Truiden

Vlaams Minister van mobiliteit Ben Weyts voorziet in de aanleg van een volwaardig fietspad op de Diestersteenweg, van aan het ziekenhuis tot de spoorwegbrug. Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA) is tevreden met de beslissing.

De vlakbij gelegen Tuinbouwschool was al langer bezorgd over het ontbrekend stuk afgewerkt fietspad.  Aan de school ligt een volwaardig fietspad in een aparte bedding, maar dat stopt abrupt aan de spoorwegbrug. Dit wordt nu doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Speelhoflaan. Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA) is tevreden dat zijn oproep gehoor kreeg bij de minister. “Het is niet enkel belangrijk voor de schoolgaande jeugd maar ook het rusthuis Villa Rosa en de zorginstelling Wiric liggen op dit traject.” 

De fietspaden die vandaag nog op de Diestersteenweg liggen, voldoen niet meer aan de huidige noden. De weg nodigt uit tot snel rijden en daarom is een vrijliggend fietspad aangewezen om ook deze meer kwetsbare weggebruikers beter te beschermen. Om een vlottere uitrit van de zorginstellingen mogelijk te maken zal er ook een middenberm aangelegd worden.

Voor de aanleg van de fietspaden worden nu een aantal onteigeningen voorzien zodat de eigenlijke uitvoer eind volgend jaar kan starten.

Het is niet het eerste project waarin Vlaanderen fors inzet op een fietsvriendelijk Sint-Truiden. Eerder kwam er al de goedkeuring voor fietsinfrastructuur aan de Luikersteenweg en de N722. “Samen met dit nieuwe project investeerde de Vlaamse regering al meer dan 3 miljoen euro in de mobiliteit in Sint-Truiden.” besluit Jelle Engelbosch tevreden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is