Het vrije land

Door Jelle Engelbosch op 26 november 2012, over deze onderwerpen: Opinie

Een leerling wordt na een verkleedcantus door een groep Marokkanen verkracht . Wat doe je dan als onderwijsinstelling? De daad veroordelen? Sensibiliseren? De strijd tegen het gespuis aangaan?
Niet zo aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Daar beschuldigen ze het slachtoffer van uitdagend gedrag en verbieden ze studenten zich te verkleden in iemand van het andere geslacht. 
Onbegrijpelijk.

Ten eerste is het een enorm fout signaal om iets te verbieden omdat er criminele reacties op komen. Hier aan toegeven is een (staats)gevaarlijk precedent. Wat is het volgende? Schoolgaande meisjes verplicht in burka naar school want al het andere is “mogelijks provocerend”.

Ten tweede bezondigt de HUB zich hier aan discriminatie. Mensen verbieden zich als iemand van het andere geslacht te verkleden en dat bovendien provocerend noemen (dixit studentenbegeleider Marc Ophalvens) druist in tegen de antidiscriminatiewet. Je zal maar transgender zijn aan de HUB.

Mijn grootste verontwaardiging is eigenlijk het uitblijven van harde reacties. Geen politieke NON, geen vlaggenzwaaiende homokoepel, geen studentenvereniging die weigert de strijd tegen straatgespuis op te geven, geen antidiscriminatiecentrum, geen golfje van nutteloos protest op de sociale media, niks, nada, noppes.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is