60.000 euro Vlaamse steun voor herwaardering stationsomgeving

Door Jelle Engelbosch op 19 november 2019, over deze onderwerpen: Sint-Truiden

De Vlaamse regering heeft zopas 60.000 euro toegekend aan Sint-Truiden. Met deze ondersteuning kan de stad een studie laten uitvoeren voor de verdere herwaardering van haar stationsomgeving.

Sint-Truiden heeft al stevig geïnvesteerd in de opwaardering van haar stationskwartier. De herinrichting van de aangrenzende Stationsstraat en Gazometerstraat en de realisatie van de Gazo - een moderne voorzieningencampus langs het station - hebben de omgeving een nieuw elan gegeven.

Deze legislatuur gaat het stadsbestuur verder met de transformatie van de stationsbuurt. Voor de concrete uitwerking van de plannen gaat de stad constructief samenwerken met verschillende betrokken partners, waaronder private ontwikkelaars voor de bijkomende woonprojecten en het schoolbestuur van de nieuwe middelbare school voor 1.200 leerlingen achter het station.

Brede visie

De stad zal in eerste instantie een studie laten uitvoeren naar de verdere ontsluiting van de stationsbuurt. Voor de financiering van deze studie voorziet de Vlaamse regering 60.000 euro. Met deze Vlaamse centen wil de stad Sint-Truiden onder meer onderzoeken hoe de voorkant van het station verbonden kan worden met de achterzijde via een tunnel.

“Bedoeling is om de voorziene en potentiële functies verder tot ontwikkeling te laten komen en de stationsbuurt vanuit een brede visie om te vormen tot een nieuw, aantrekkelijk stadsdeel. De steun van de Vlaamse regering geeft ons hierin extra mogelijkheden”, verduidelijkt schepen van Stadsontwikkeling Jelle Engelbosch.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is