114.000 euro erfgoedpremies voor onderzoeks- en behoudswerken Speelhof

Door Jelle Engelbosch op 28 november 2019

Het stadsbestuur van Sint-Truiden haalt een substantieel bedrag aan erfgoedpremies binnen voor onderzoek naar en het behoud van enkele waardevolle monumentenpanden op het Speelhof.

Het Speelhof heeft een grote historische waarde voor Sint-Truiden. Om de erfgoedsite niet verloren te laten gaan, wil het stadsbestuur de monumenten in de zone een nieuwe invulling geven. De plannen hiervoor moeten nog concrete vorm krijgen, maar de stad rijft nu wel al een stevig premiebedrag binnen om enkele onderzoeks- en instandhoudingswerken te laten uitvoeren.


Volgende fase
De herwaardering van het Speelhof komt zo in een volgende fase terecht. “We ontvangen ruim 114.000 euro van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. Hiermee zullen we het herenhuis, de conciërgewoning, de tienenschuur, de stallingen en het poortgebouw van het Speelhofdomein aanpakken”, zegt schepen van onroerend erfgoed Jelle Engelbosch. 

 Bezoek minister

 “Als stadsbestuur zetten we dan ook prioritair in op het behoud en de herbestemming van ons erfgoed. Daar koppelen we ook concrete resultaten aan. Op maandag 16 december komt Vlaams minister van onroerend erfgoed Matthias Diependaele ook langs om enkele van onze meest beloftevolle projecten te bezoeken”, besluit schepen van onroerend erfgoed Jelle Engelbosch.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is